• +31630906204
  • info@tekst-toko.nl

Tekstcontrole voor iedereen

Als docent aan de hogeschool ontdekte ik hoe slecht de beheersing van de Nederlandse taal bij studenten was. Dit deed mij in 2011 besluiten om tekst-toko.nl op te richten. Hiermee kon ik studenten helpen met het verbeteren van hun taal. De tekstcontrole was heel welkom.
Al snel kreeg ik ook aanvragen van ondernemers, auteurs en andere belangstellenden.

Veel mensen hebben moeite om goed Nederlands te schrijven. Ze hebben een doel voor ogen en kunnen zich daarnaast niet ook nog eens op taal richten.
Tekst-toko.nl neemt met een optimale tekstcontrole, tekstuele zorgen uit handen.

Tekstcontrole voor studenten

Regelmatig kijk ik scripties, rapporten en sollicitatiebrieven voor studenten na. Het scheelt tijd om je werk maar één keer te hoeven inleveren bij een docent en met een goede, foutloze sollicitatiebrief maak je veel meer kans bij die werkgever van je dromen.

Lees meer

Tekstcontrole voor particulieren

Of het nou om een stukje in de krant of het clubblad gaat, iedereen wil graag een foutloze tekst aanleveren om een goede indruk te maken. Ik kijk ook teksten na voor mensen die schrijven voor clubs, scholen, verenigingen of kranten.

Lees meer

Tekstcontrole voor ondernemers

Voor een continue professionele uitstraling in alle bedrijfsuitingen is het belangrijk om teksten  te laten controleren. Een foutje is snel gemaakt en (onbewust) denken klanten dan dat de mensen van het bedrijf zelf ook niet zo nauwkeurig zijn in hun werkzaamheden.

Lees meer

Tekstcontrole voor auteurs

Kinderboeken, romans en thrillers, ik heb al veel genres mogen lezen in mijn tekstcontrole. Een verhaal kijk ik woord voor woord na. Dan weet een auteur zeker dat een uitgever geen foutje in een manuscript vindt.

Lees meer

Goed verzorgde tekstcontrole

Natuurlijk zorg ik er altijd voor dat teksten er goed uitzien. Hierdoor hoeven studenten een rapport of scriptie maar één keer in te leveren en komen ondernemers en auteurs professioneler over bij hun doelgroep. Foutloze teksten na mijn tekstcontrole helpen mee bij het bereiken van doelen. Ik let op spelling, grammatica en stijl.

Ik stuur mijn klanten één exemplaar, feedback (fb1), van de tekst met alle wijzigingen in de kantlijn en één exemplaar, feedback 2 (fb2), waarin alle wijzigingen al zijn verwerkt. Zo leert men dus bij over de Nederlandse taal en kan de tekst ook meteen worden gebruikt.

Over Josine

Mijn naam is Josine Th. Olivier en de Nederlandse taal zit in mijn bloed. Na een lange carrière in verschillende communicatiefuncties gaf ik twaalf jaar les op een hogeschool. Als docent Managementvaardigheden en Communicatie kwam ik tot de ontdekking dat het erg slecht gesteld is met de kennis van de Nederlandse taal bij studenten. Om hen te helpen met mijn tekstcontrole is tekst-toko.nl ontstaan. Nu controleer ik teksten voor iedereen.

Neem bij vragen gerust contact met mij op. Ik help graag.

Hulp nodig?

Klik hiernaast op contact, vul het formulier in en tekst-toko.nl neemt zo snel mogelijk contact met u op!